Mardin Haber
HV
19 MART Salı 06:59

Diplomasi Akademisi 1. Faz Eğitimleri Mardin'de Tamamlandı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezinde devam eden Diplomasi Akademisinin Birinci faz eğitimleri tamamlandı.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 03-02-2023 18:14   Güncelleme : 03-02-2023 18:14
Diplomasi Akademisi 1. Faz Eğitimleri Mardin'de Tamamlandı.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Merkezinde 5. Dönem Mardin Diplomasi Akademisi eğitimleri; lise, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde 613 öğrencinin aktif katılımlarıyla devam ediyor. Birinci aşaması tamamlanan 5. Dönem eğitimlerinde; araştırma yöntem ve teknikleri, dijital medya, uluslararası politika okumaları, kültür sanat, uluslararası hukuk, ekonomi okumaları gibi altı farklı atölyede eğitimler verildi.

Akademi öğrencileri, doğru okuma ve araştırma yapma, rapor yazma teknikleri, özgeçmiş oluşturma, uluslararası hukuk terminolojisi, hukukun süjeleri, antlaşmalar, göç ve mülteci sorunu, Osmanlı mimarisi, Rönesans dönemi sanat eserleri, medya ve iletişim tarihi, yumuşak güç, ekonomi, tüketim, enflasyon, merkez bankası, uluslararası örgütler, terörizm ve güvenlik sorunlarını ele aldı.

Akademi ile öğrencilerin dünyayı yorumlayabilme, farklı bir perspektiften bakma olanağı sunma ve olaylar karşısında yeni çözümler üretebilmek gibi yeni yetilerin kazandırılması amaçlanmakta. İkinci faz eğitimleri ise yakın zamanda başlayacak.  

AdminAdmin

YORUMLAR