Mardin Haber
HV
29 MART Cuma 08:43

Bursa Yıldırım'da eski kitaplar kırtasiyeye dönüştü

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, ‘Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor’ projesiyle vatandaşlardan 50 ton kitap toplayarak 250 bin TL’lik hediye çeki verildi.

YEREL
Giriş Tarihi : 14-09-2022 13:16   Güncelleme : 14-09-2022 13:16
Bursa Yıldırım'da eski kitaplar kırtasiyeye dönüştü

BURSA (İGFA Yıldırım Belediyesi, etkin atık yönetimi uygulamalarını bir bir hayata geçiriyor. Gelecek nesillere daha temiz ve yeşil bir Yıldırım bırakmak amacıyla önemli projelere imza atan Yıldırım Belediyesi, ‘Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor’ projesi ile farkındalık

oluşturdu. Geçtiğimiz hafta İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından ilçenin 6 noktasında kurulan stantlara kullanılmış test kitabı, defter, okul kitabı, dergi, gazete vb. atıkları getiren vatandaşlara kilogram başına 5 TL’lik üzere kırtasiye hediye çeki verildi. Hediye çeklerinin Yıldırım’ın tüm kırtasiyelerinde geçerli olacağı proje kapsamında, 1 haftada 50 ton kitap toplanırken 250 bin TL’lik hediye çeki çevre dostu vatandaşlara dağıtıldı.

850 AĞAÇ KURTARILDI

Çevre ile ilgili farkındalık oluşturmak ve gençleri geri dönüşüme teşvik etmek amacıyla düzenlenen kampanya ile aynı zamanda 850 ağaç kesilmekten kurtarıldı. Yıldırım Belediyesi, projeye gelen yoğun talepten dolayı önümüzdeki hafta Barış Manço Kültür Merkezi, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi ve Mesken Meydanı’nda kurulan stantlarda kullanım ömrünü tamamlamış atık kitapları toplamaya devam edecek. Bir ton atık kâğıdın geri dönüştürülmesi ile 17 ağacın kurtarıldığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Emektar Kitaplarınız Kırtasiye Çekine Dönüşüyor kampanyası ile hem 850 ağacı kesilmekten kurtardık hem de okula gidecek öğrencilerimizin kırtasiye alışverişlerine katkı sağladık. Böylece kazanan hem doğa oldu hem de Yıldırımlılar” dedi.

AdminAdmin

YORUMLAR